Goede doelen


Welke goede doelen ondersteunt Mxmas?

Mxmas ondersteunt een breed scala aan goede doelen varierend van duurzame merken tot kerstpakketten voor mensen in Nederland die het wat minder hebben. Hieronder vindt u een overzicht van de goede doelen die Mxmas ondersteunt.

Berenbos Rhenen

berenbos

Voedselbank Nederland

voedselbank

Steun Voedselbank Nederland via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam
Mxmas en Mevrouw en de Heer Sies hebben meerdere malen van gedachte gewisseld om te kijken wat er zoal met de kerst mogelijk is voor de circa 21.000 gezinnen in Nederland die afhankelijk zijn van de 1 van de 8 voedselbanken in ons land. De exploitatiekosten moeten worden opgebracht uit vrije giften van particulieren en/of bedrijfsleven. Brandstof, energie, telefoon en verzekeringen vormen de grootste Exploitatiekosten, die moeilijk zijn onder te brengen bij fondsen.

Om dit mogelijk te maken willen wij samen met U een KERSTPAKKETTEN AKTIE organiseren. Zodat de voedselbank Nederland zijn zeer nodige taak aan deze afhankelijke gezinnen kan blijven volbrengen. Wilt u deze actie ook steunen bestel dan uw kerstpakketten of relatiegeschenken hier.

Zeehondencreche Lenie ´t Hart

leniehethart

Steun Lenie ‘t Hart via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Vanaf de oprichting van de Zeehondencreche in 1971 vangt Lenie ´t Hart zieke en gewonde zeehonden op in Pieterburen. Het opvangcentrum heeft zich inmiddels van een eenvoudige “creche” voor jonge zeehonden ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis dat werkt met alle bijbehorende faciliteiten zoals quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle opgevangen zeehonden worden na een verblijf van enkele weken tot maximaal enkele maanden weer uitgezet in zee. Geen enkel dier blijft in gevangenschap en er wordt zeker niet met zeehonden gefokt.

Daniel Den Hoed

danieldenhoed

Steun Daniel den Hoed via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
In het Familiehuis kunnen patiënten en hun familie en vrienden samen zijn in een moeilijke periode. De verbinding tussen patiënt, familie en vrijwilligers is verbeeld in Samen Zijn. Het beeldje is circa 8 cm hoog en is gemaakt van een verbronsde tinlegering.

Clinic clowns

cliniclowns

Steun Clinic Clowns via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak belemmerd in hun kind zijn. Ze bevinden zich in situaties waar lachen, zingen, gek doen, spelen en al die andere dingen die zo horen bij het kind zijn niet vanzelfsprekend zijn. Hun omgeving is praktisch altijd in eerste instantie gericht op het verhelpen of behandelen van een aandoening. De CliniClowns laten kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laat ze gewoon weer even kind zijn. Even hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan.

Voor jou! vindt het belangrijk CliniClowns te ondersteunen en doet bij verkoop van elke verpakking Voor jou! een kleine duit in de spaarpot van de CliniClowns. Voor meer informatie gaat u naar de website van Cliniclowns.

Kika beer

kika

Steun Kika Beer via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein. Ze doen aan onderzoeken waarmee ze versnelde therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag. KiKa werkt samen met de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en met het SKION. Het VOKK steunt en begeleid ouders, broers, zussen en grootouders van kinderen met kanker. En de kinderen met kanker tijdens en na de ziekte en behandeling.

Het SKION is een landelijk netwerk dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij jeugdigen ondersteunt en samenwerkt met andere betrokkenen bij de kinderoncologie in binnen en buitenland. Binnen het SKION zijn de 7 kinderkankercentra actief die KiKa ondersteunt.

Earth water

earthwater

Steun Earth Water via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Drink Earth Water en red mensenlevens. 100% van de netto winst komt ten goede aan schoon water in rampgebieden.

In samenwerking met de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) levert Earth Water, van oorsprong een Canadees initiatief, een bijdrage aan de oplossing van het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Earth Water is van af 21 juni in Nederland te koop, het eerste Europese land waar Earth Water voet aan wal zet. Een pak Earth Water levert al snel vele liters schoon water op voor mensen in rampgebieden. Earth Water vraagt geen donaties of tijd in de vorm van vrijwilligerswerk. Earth Water vraagt alleen om water te drinken. De nettowinst die Earth Water realiseert met de verkoop van de halve literpakken, draagt de organisatie af aan de UNHCF en investeert deze vervolgens direct in duurzame watersystemen in gebieden waar vluchtelingen dit het hardst nodig hebben.

Fair Trade Original

fairtrade

Steun Fair Trade Original via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam
De wereld veranderen kan heel eenvoudig zijn! Door bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd te bereiden met producten van Fair Trade Original. Of door een geurig kopje koffie te drinken. Tegelijkertijd kun je iets waardevols doen voor mensen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika die het product maken. Dat is de overtuiging van Fair Trade Original, de groothandel die staat voor handel die ontwikkelt.

Fair Trade Original bestaat sinds 1959 en is de grondlegger van de ontwikkelingshandel, een initiatief dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt. Maar ook wij, aan onze kant van de wereld, ontwikkelen ons. Van onverschillige kopers tot bewuste consumenten. Boeren en andere producenten in ontwikkelingslanden leveren aan Fair Trade Original producten van hoge kwaliteit. Fair Trade Original doet er, samen met organisaties in de landen van herkomst, alles aan om de producten te laten aansluiten bij de eisen van de Europese consument.

Kinderen Kenia Kwale

kkk

Steun Kinderen Kenia Kwale via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Wij zijn Annette en Britt Krommenhoek, en zijn afgelopen maart naar Kenia geweest om hier te helpen bij de stichting Kinderen Kwale Kenia. De stichting Kinderen Kwale Kenia zet zich in voor kinderen met een beperking in Kwale te Kenia. Ouders hebben vaak geen tijd om voor hun eigen kinderen te zorgen omdat ze moeten werken, en verwaarlozen hierdoor hun kinderen. Zeker kinderen met een beperking hebben extra aandacht nodig. Ook zet de stichting zich in voor het dorp Kwale en proberen hier door bijvoorbeeld een moestuin en een kippenproject op te zetten zodat de inwoners meer zelfstandig worden en beter voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen. Wij hebben hier met de stichting mee gelopen en hebben gezien dat er nog veel goederen en hulmiddelen nodig zijn om hier nog veel meer kinderen en gezinnen mee te helpen. Om deze kinderen een steuntje in de rug te geven en het project te kunnen versnellen hebben wij samen met Mxmas Relatiegeschenken een paar Kerstpakketten en Relatiegeschenken ontwikkeld. Voor ieder verkocht pakket gaat er 5 euro naar onze stichting Kinderen Kwale Kenia. Voor meer informatie over de stichting kijk dan op de website: http://kinderenkeniakwale.jimdo.com.

Fair-Grounds Foundation

fairgrounds

Steun Fair Grounds Foundation via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
De Fair-grounds Foundation is een initiatief van Axxent Tea en Coffee. De stichting heeft als sociale en duurzame doelstelling het verbeteren van de woon-, werk en leefomstandigheden in productielanden voor thee en koffie. Meer informatie over deze organisatie

Stichting Zwerfkatten Rijnmond

zwerfkatten

SteunStichting Zwerfkatten Rijnmond via Mxmas Relatiegeschenken Rotterdam kerstpakketen
Stichting Zwerfkatten Rijnmond werkt aan diervriendelijke beheersing van de populatie zwerfkatten en verbetering van het welzijn van de zwerfkatten die op straat leven.

Met een team van 80 vrijwilligers worden de zwerfkatten gevangen, in de zwerfkattenopvang behandeld door de dierenarts en na een korte herstelperiode weer teruggebracht naar hun vertrouwde leefomgeving, waar ze zich niet meer kunnen vermeerderen en in goede gezondheid voort kunnen leven. De jonge zwerfkatjes worden gesocialiseerd en voor hen wordt, net als voor de katten die tam blijken te zijn, een goed thuis gezocht. Stichting Zwerfkatten Rijnmond heeft een mascotte in het leven geroepen, een knuffel geïnspireerd op de katten in het logo. De opbrengst van de verkoop van deze knuffels komt geheel ten goede aan de zwerfkatten.